Porcijas: 2
Kalorijas: 338kcal
Sastāvdaļas
- 1 daiviņa ķiploki
- 2 cm ingvera gabaliņā
- 1 bundža pupiņas melnās vai jebkuras citas
- 1 ēd.k. olīveļļa
- 1/2 laima vai citrona sulas
- 10 ēd.k. ūdens vai mazliet vairāk
- sāls un pipari pēc garšas
Pamācība
- Sarīvē vai smalki sagriež ķiploku un ingveru.Abus apcep pannā 1-2 minūtes (svarīgi nepiededzināt!)
- Nokāš un noskalo pupiņas, pievieno pannā un turpina visu cept. Procesā pievieno pa karotei ūdens.
- Noņem no uguns, pievieno sāli, piparus un laima sulu.
- Ar dakšiņu vai kartupeļu spaidāmo visu saspaida vienmērīgā pastā. Var izmantot arī blrenderi vai virtuves kombainu.
Piezīmes
Šo vislabāk ēst ar dārzeņiem – iemērkt gurķi, papriku, burkānus utt.
Tās var būt kā vieglas pusdienas vai vakariņas, tā arī uzkoda. Tāpat šo proteīna smēriņu var pievienot salātiem vai kādām piedevām.
Tās var būt kā vieglas pusdienas vai vakariņas, tā arī uzkoda. Tāpat šo proteīna smēriņu var pievienot salātiem vai kādām piedevām.
Uzturvielas
Kalorijas: 338kcal | Ogļhidrāti: 50g | Olbaltumvielas: 19g | Tauki: 8g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 1g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 5g | Nātrijs: 3mg | Kālijs: 883mg | Šķiedrvielas: 14g | Cukurs: 1g | A vitamīns: 0.04IU | C vitamīns: 3mg | Kalcijs: 77mg | Dzelzs: 5mg