Porcijas: 3
Kalorijas: 856kcal
Sastāvdaļas
- 200 g Risoto rīsi Vislabāk Arborio. Der arī parastie, ja nevar atrast.
- 700 g Dārzeņu buljons
- 1 Puravi
- 1 Sīpoli
- 3 ēd.k. Olīveļļa
- 145 g Zaļie zirnīši var būt saldēti
- 175 ml Krējums
- 170 g Krēmsiers svaigais siers
- 3 ēd.k. Sojas mērce
- ½ tējk. Sāls
- ½ tējk. Pipari
- Baziliks svaigs (der arī saldēts vai kaltēts)
- Pētersīļi svaigi (der arī saldēti vai kaltēti)
- Oregano svaigs (der arī saldēts vai kaltēts)
- 55 g Čedaras siers garnēšanai
Pamācība
- Noskalojam rīsus, lai noņemtu lieko cieti.
- Sagriež puravu un sīpolu un apcet tos pannā uzkarsētā olīveļļā kādas 5 minūtes..
- Pievieno risoto rīsus un pasautē vēl pāris minūtes.
- Pievieno 3/4 dārzeņu buljona un visu pasautē 20 minūtes vai kamēr rīsi gatavi. Ja viss šķidrums pazudis, bet rīsi vēl nav gatavi, pievieno vēl dārzeņu buljona.
- Kad rīsi gatavi, mazliet samazina karstumu un pievieno saldētos zaļos zirnīšus, krējumu un krēmsieru, sojas mērci, baziliku, pētersīļus un oregano. Visu kārtīgi apmaisa.
- Tad atkal palielina karstumu uz 5 minūtēm. Visu laiku pa laikam maisa, lai nepiedeg.Šis solis padara mērcīti biezāku un visām sastāvdaļām "sadraudzēties".
- Pasniedz ar čedaras sieru īpaši grēcīgam prieciņam:)
Uzturvielas
Kalorijas: 856kcal | Ogļhidrāti: 75g | Olbaltumvielas: 13g | Tauki: 57g | Piesātinātās taukskābes: 27g | Holesterīns: 142mg | Nātrijs: 1271mg | Kālijs: 423mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 9g | A vitamīns: 2980IU | C vitamīns: 26mg | Kalcijs: 150mg | Dzelzs: 2mg