Porcijas: 2
Kalorijas: 482kcal
Sastāvdaļas
- 100 g Kvinoja
- 1 šķipsna Sāls
Mērcei
- 2 ēd.k. Mandeļu sviests var iegādāt Nuko.lv vai eko veikaliņos
- 3 ēd.k. Ūdens karsts
- 1 ēd.k. Citronu sula
- 1/2 tējk. Ingvera pulveris vai 2 ēd.k. rīvēts svaigs ingvers
- 1/4 tējk. Kurkuma pulveris
- 1 tējk. Cukurs
- 1 šķipsna Sāls un pipari
Salātiem
- 300 g Zaļo lapu salāti
- 1 Āboli vēlams zaļas krāsas (bet ne nenogatavināts)
- 2 ēd.k. Žāvētas dzērvenes
- 2 ēd.k. Mandeles smalcinātas ('šķēlēs')
Pamācība
- Kvinoju noskalo sietiņā, tad to liek mazā katliņā, pievieno sāli un 200 ml ūdens. Liek vārīties. Kad ūdens uzvārījies, samazina temperatūru un turpina vārīt 15 minūtes. Kad kvinoja gatava, to izklāj uz trauka un atdzesē (var ledusskapī).
- Kamēr kvinoja vārās, var pagatavot mandeļu sviesta mērci. Bļodiņā sajauc mandeļu sviestu, karstu ūdeni (sāk ar 2 ēdamkarotēm), citronu sulu, ingveru, kurkumu, cukuru, sāli un piparus. Kārtīgi maisa, kamēr mandeļu sviests labi sajaucas ar ūdeni. Var pievienot vēl nedaudz ūdens, ja nepieciešams, lai mērcītei būtu lejama konsistence. Kad gatava, to liek ledusskapī.
- Ābolu sagriež vai nu plānās šķēlītēs vai kubiņos.
- Sākot veidot salātus, sadala zaļās lapas pa bļodiņām (pa porcijām), noklāj tos bļodu apakšā. Pa virsu liek ābola gabaliņus, tad atdzesēto kvinoju. Pārkaisa ar žāvētajām dzērvenēm un mandeļu gabaliņiem (šķēlītēm). Pašās beigās apslaka ar madeļu sviesta mērcīti un pasniedz.
Uzturvielas
Kalorijas: 482kcal | Ogļhidrāti: 69g | Olbaltumvielas: 16g | Tauki: 19g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Nātrijs: 238mg | Kālijs: 855mg | Šķiedrvielas: 10g | Cukurs: 21g | A vitamīns: 1753IU | C vitamīns: 39mg | Kalcijs: 140mg | Dzelzs: 4mg