Porcijas: 6
Kalorijas: 260kcal
Sastāvdaļas
Salātiem
- 1 kg Sviesta ķirbji jeb butternut squash
- 1 ēd.k. Olīveļļa
- Sāls un pipari pēc garšas
- 100 g Bulgurs der arī kvinoja, kuskuss, rīsi utt.
- 2 Āboli palieli, vēlams kraukšķīgi un saldskābi
- 1/2 sauja Pētersīļi
- 50 g Fetas siers sadrupināts
Mērcei
- 2 ēd.k. Olīveļļa
- 1.5 ēd.k. Citronu sula
- 1 ēd.k. Medus
- 1 šķipsna Sāls
- 1 šķipsna Ķiploku pulveris
- Pipari
Pamācība
- Ar mizojamo nazi nomizo ķirbi, nogriež galiņus un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izkasa ārā sēklas. Tad to sagriež mazos kubiņos.
- Cepeškārsni uzkarsē uz 200 grādiem.Ķirbja gabaliņus apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas, pārkaisa ar sāli un pipariem. Tad tos izklāj uz cepamās plātnes, kas apklāta ar cepampapīru un cep cepeškrāsnī 45 minūtes vai kamēr mīksti un zeltaini. Atdzesē.
- Kamēr ķirbis cepas, uzvāra bulguru (100 g bulgura uz glāzi ūdens vāra 15-20 minūtes vai kā norādīts uz iepakojuma). Kad tas gatavs, to maigi paspaida ar dakšiņu, lai tas kļūtu irdenāks. Atdzesē.
- Lai sagatavotu mērci, sajauc kopā olīveļļu, citronu sulu, medu, sāli, ķiploku pulveri un svaigi maltus melnos piparus.
- Āboliem izņem serdes un tos sagriež mazos kubiņos.Sagriež pētersīļus.
- Tagad sagrieztos ābolus, pētersīļus, atdzesēto ķirbi un bulguru liek bļodā, pievieno sadrupinātu fetas sieru. Pārlej ar mērcīti un visu kārtīgi samaisa.
Uzturvielas
Kalorijas: 260kcal | Ogļhidrāti: 43g | Olbaltumvielas: 5g | Tauki: 10g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Holesterīns: 7mg | Nātrijs: 168mg | Kālijs: 720mg | Šķiedrvielas: 8g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 17785IU | C vitamīns: 38mg | Kalcijs: 131mg | Dzelzs: 2mg