Porcijas: 3
Kalorijas: 415kcal
Sastāvdaļas
- 300 g Vistas fileja Grilēta, cepta, tvaicēta utt.
- 150 g Kvinoja
- 1/2 Ledus salāti
- 1 Tomāti
- 1/2 Gurķis garais
- 1 Ēd.k. Olīveļļa
- 1 Ēd.k. Ābolu etiķis der arī citronu sula vai parastais etiķis
- 1 Ēd.k. Sojas mērce
- 50 g Fetas siers
- 1 Sarkanais sīpols
Pamācība
- Katliņā uzvāra ūdeni. Kad tas vārās, pieber kvinoju (attiecība 1:2), vāra 15 minūtes. Kad kvinoja gatava, to atdzesē.
- Sagriež gabaliņos jau iepriekš pagatavotu vistas fileju. To var sautēt, cept vai grilēt.
- Sagriež ledus salātu, tomētu, gurķi un sīpolu.
- Sagrieztās sastāvdaļas ber bļodā, pievieno vārīto kvinoju un fetas siera gabaliņus.
- Mazā bļodiņā sajauc eļļu ar sojas mērci un etiķi (vai citronu sulu) un lej to klāt salātiem. Visu kārtīgi samaisa.
Uzturvielas
Kalorijas: 415kcal | Ogļhidrāti: 39g | Olbaltumvielas: 33g | Tauki: 14g | Piesātinātās taukskābes: 4g | Holesterīns: 79mg | Nātrijs: 652mg | Kālijs: 962mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 4g | A vitamīns: 945IU | C vitamīns: 11mg | Kalcijs: 139mg | Dzelzs: 4mg