Porcijas: 4
Kalorijas: 142kcal
Sastāvdaļas
- 1 Saldie kartupeļi liels
- 2 Āboli vidēji
- 2 ēd.k. Olīveļļa
- 1/2 tējk. Kanēlis
- 1/2 tējk. Kaltēts baziliks
Pamācība
- Nomazgā un nomizo saldo kartupeli, sagriež to 2 cm lielos gabaliņos.Nomazgā ābolus un arī tos sagriež tik pat lielos gabaliņos.
- Sagriezto saldo kartupeli un ābolus liek lielā bļodā. Pievieno olīveļļu, kanēli un baziliku. Kārtīgi apmaisa, lai gabaliņi būtu noklāti ar eļļu un garšvielām. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Uz cepamās plātnes uzklāj cepampapīru un uz tā izber saldā kartupeļa un ābola gabaliņus. Jāraugās, lai tie būtu vienā kārtā, nevis viens otram virsū.
- Visu cep kādas 30 minūtes vai kamēr tie kļūst mīksti un zeltaini. Pasniedz karstus.
Piezīmes
Šo recepti var izmantot gan kā vienkāršu uzkodu, gan kā piedevu citiem ēdieniem, jo sevišķi grilētai gaļai.
Uzturvielas
Kalorijas: 142kcal | Ogļhidrāti: 19g | Olbaltumvielas: 1g | Tauki: 8g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 19mg | Kālijs: 207mg | Šķiedrvielas: 3g | Cukurs: 11g | A vitamīns: 4660IU | C vitamīns: 5mg | Kalcijs: 18mg | Dzelzs: 1mg