Porcijas: 4
Kalorijas: 618kcal
Sastāvdaļas
- 2 ēdk. Olīveļļa
- 1 Sīpols
- 3 ēdk. Sarkanā karija pasta
- 1 bundža Kokosriekstu piens 400 ml
- 100 g Rīsi ja ir, labāk risoto
- 400 ml Vistas buljons var izmantot kubiņu, ja nav paštaisīta
- 4 Olas lielas
- 300 g Vistas cepeša vislabāk izmantot pārpalikumus un liesākus gabaliņus
- 340 g Kukurūza bundža
- 2 Laimi sulai
- Lociņi
Pamācība
- Pannā uzkarsē eļļu un pievieno sīpolu. Apcep tos zeltaini brūnus.Pievieno tiem karija pastu un pacep vēl 1 minūti.
- Katliņā lej kokosriekstu pienu, vistas buljonu, apceptos sīpolus ar karija pastu un rīsus un visu samaisa. Sagaida, kad uzvārās līdz pirmajam burbuliem, samazina karstumu un ļauj visam pavārīties 15-20 minūtes, līdz rīsi mīksti.
- Citā katliņā ielej ūdeni, liek iekšā olas, sagaida, līdz ūdens vārās, samazina karstumu un pavāra olas 7 minūtes. Ņem ārā no ūdens, izloba un sagriež 2 daļās.
- Vistas gabaliņus un kukurūzu iemaisa zupā un pakarsē 5 minūtes.Pievieno garšvielas pēc gaumes un laimu sulu.Zupu pasniedz pārkaisītu ar lociņiem un liek virsū olu pusītes.
Piezīmes
Uzturvielas
Kalorijas: 618kcal | Ogļhidrāti: 48g | Olbaltumvielas: 37g | Tauki: 33g | Piesātinātās taukskābes: 21g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 3g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 7g | Transtaukskābes: 0.02g | Holesterīns: 229mg | Nātrijs: 503mg | Kālijs: 769mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 2268IU | C vitamīns: 18mg | Kalcijs: 100mg | Dzelzs: 6mg