Sātīgā vistas zupa

Sātīga vistas zupa

Sagataves: 20 minūtes
Pagatavošana: 35 minūtes
Kopējais laiks: 55 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Zupas
Kategorija: Gaļas ēdieni
Porcijas: 4
Kalorijas: 618kcal

Sastāvdaļas

  • 2 ēdk. Olīveļļa
  • 1 Sīpols
  • 3 ēdk. Sarkanā karija pasta
  • 1 bundža Kokosriekstu piens 400 ml
  • 100 g Rīsi ja ir, labāk risoto
  • 400 ml Vistas buljons var izmantot kubiņu, ja nav paštaisīta
  • 4 Olas lielas
  • 300 g Vistas cepeša vislabāk izmantot pārpalikumus un liesākus gabaliņus
  • 340 g Kukurūza bundža
  • 2 Laimi sulai
  • Lociņi

Pamācība

  • Pannā uzkarsē eļļu un pievieno sīpolu. Apcep tos zeltaini brūnus.
    Pievieno tiem karija pastu un pacep vēl 1 minūti.
  • Katliņā lej kokosriekstu pienu, vistas buljonu, apceptos sīpolus ar karija pastu un rīsus un visu samaisa. Sagaida, kad uzvārās līdz pirmajam burbuliem, samazina karstumu un ļauj visam pavārīties 15-20 minūtes, līdz rīsi mīksti.
  • Citā katliņā ielej ūdeni, liek iekšā olas, sagaida, līdz ūdens vārās, samazina karstumu un pavāra olas 7 minūtes. Ņem ārā no ūdens, izloba un sagriež 2 daļās.
  • Vistas gabaliņus un kukurūzu iemaisa zupā un pakarsē 5 minūtes.
    Pievieno garšvielas pēc gaumes un laimu sulu.
    Zupu pasniedz pārkaisītu ar lociņiem un liek virsū olu pusītes.

Uzturvielas

Kalorijas: 618kcal | Ogļhidrāti: 48g | Olbaltumvielas: 37g | Tauki: 33g | Piesātinātās taukskābes: 21g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 3g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 7g | Transtaukskābes: 0.02g | Holesterīns: 229mg | Nātrijs: 503mg | Kālijs: 769mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 2268IU | C vitamīns: 18mg | Kalcijs: 100mg | Dzelzs: 6mg