Porcijas: 8 porcijas
Kalorijas: 491kcal
Sastāvdaļas
- 1 paka Spageti makaroni
- 2 tējk. Olīveļļa
- 1 Sīpols sīki sakapāts
- 1 Burkāns liels, sarīvēts
- 1 Selerijas kāts smalki sakapāts
- 4 daiviņas Ķiploki
- 1 tējk. Itāļu garšvielu maisījums
- 800 g Maltā gaļa pēc iespējas liesāka (ar mazāku tauku %)
- 400 ml Konservēti tomāti mazā bundža
- 100 g Mocarellas siers rīvēts
- 1 sauja Pētersīļi vai citi zaļumi
- 1/2 tējk. Sāls
Pamācība
- Lielā katlā uzvāra ūdeni, liek vārīties makaronus, vāra atbilstoši instrukcijām uz iepakojuma.
- Tikmēr lielā pannā uzkarsē eļļu un apcep burkānu, sīpolu un seleriju, līdz tie apbrūnējuši, 5-8 min.
- Dārzeņiem pievieno saspiestu ķiploku un garšvielas, tad iemaisa malto gaļu nu cep, līdz maltā gaļa gatava. Tad iemaisa konservētos tomātus un zaļumus.
- Pasniedz ar vārītajiem spageti.
Piezīmes
Lai ietaupītu kalorijas uz ogļhidrātu rēķina, makaronu vietā var izvēlēties Konjac nūdeles.
Uzturvielas
Kalorijas: 491kcal | Ogļhidrāti: 42g | Olbaltumvielas: 30g | Tauki: 24g | Piesātinātās taukskābes: 10g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 1g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 10g | Transtaukskābes: 1g | Holesterīns: 81mg | Nātrijs: 251mg | Kālijs: 533mg | Šķiedrvielas: 3g | Cukurs: 4g | A vitamīns: 1426IU | C vitamīns: 6mg | Kalcijs: 114mg | Dzelzs: 3mg