Porcijas: 4
Kalorijas: 216kcal
Sastāvdaļas
- 500 g Sparģeļi €2.29
- 300 g Kartupeļi €0.17
- 1 l Dārzeņu buljons €0.50
- 50 ml Saldais krējums €0.25
- 15 g Ķiploki €0.06
- 150 g Sīpoli €0.15
- 1 šķipsna Sāls
- 1 šķipsna Melnie pipari
- 50 g Parmas siers €0.70
- 15 ml Olīveļļa vai sviests €0.20
Pamācība
- Sviestā vai eļļā apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus.
- Katlā lej dārzeņu buljonu, liek iekšā zeltaini apceptos sīpolus un ķiplokus, kā arī nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Vāra kādas 15 minūtes.
- Tikmēr sparģeļiem nogriež cietos kātu galus un atlikušos kātus sagriež palielos gabalos. Liek klāt zupā pie kartupeļiem un pārējām sastāvdaļām, vāra kādas 10 minūtes. Neaizmirsti par sāli un pipariem.
- Kad sastāvdaļas gatavas, zupu sablendē un pieliek saldo krējumu. Garnē ar rīvētu sieru un kādu zaļu lapiņu (bazilika, piem.) Var pasniegt ar grauzdētu maizīti.
Uzturvielas
Kalorijas: 216kcal | Ogļhidrāti: 23g | Olbaltumvielas: 8g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 5g | Holesterīns: 27mg | Nātrijs: 1192mg | Kālijs: 651mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 1745IU | C vitamīns: 19.5mg | Kalcijs: 139mg | Dzelzs: 5.3mg