Tītara maltās gaļas bumbiņas ar cukini nūdelēm

Tītara maltās gaļas bumbiņas ar cukini nūdelēm

Garda alternatīva ierastajam ēdienam
Sagataves: 15 minūtes
Pagatavošana: 15 minūtes
Kopējais laiks: 30 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Bez glutēna, Gaļas ēdieni, Maz ogļhidrātu
Porcijas: 4
Kalorijas: 396kcal

Sastāvdaļas

  • 450 g Malta tītara gaļa
  • 25 g Rīvmaize
  • 1 Ola
  • 45 g Parmezāna tipa siers rīvēts
  • 2 daiviņas Ķiploki
  • 700 ml Tomātu mērce
  • 2 ēd.k. Olīveļļa
  • 4 Cukini sagriezti strēmelēs
  • 120 g Provolone siers vai Mocarella
  • Sāls
  • Pipari
  • 3 ēd.k. Pētersīļi

Pamācība

  • Bļodā sajauc malto gaļu, rīvmaizi, olu, kapātus pētersīļus, rīvēto parmezānu, 1 daiviņu ķiploka, un pa 1/2 tējkarotei sāls un piparu. No masas veidojam bumbiņas. No 450 g sanāk ap 12 bumbiņu.
  • Pannā uz vidējas uguns uzkarsē 1 ēdamkaroti eļļas. Pievieno gaļas bumbiņas un cep, laiku pa laikam pagriežot, līdz brūnas no visām pusēm, 4 līdz 6 minūtes. Samazina siltumu līdz vidēji zemam un viegli iemaisa tomātu mērci. Sautē uz lēnas uguns, laiku pa laikam apgriežot kotletes, līdz tās gatavas un mērce sabiezējusu, 14 līdz 16 minūtes.
  • Tikmēr citā pannā uzkarsē atlikušo ēdamkaroti eļļas. Pievieno strēmelēs sagrieztos cukini un atlikušos ķiplokus un sautē, līdz tie maigi, 2–3 minūtes. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
  • Gaļas bumbiņas liek uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru, un pārkaisa tās ar Provolona sieru. Cep augstā temperatūrā, kamēr siers izkusis.
  • Pasniedz ar cukini nūdelēm.

Uzturvielas

Kalorijas: 396kcal | Ogļhidrāti: 21g | Olbaltumvielas: 45g | Tauki: 16g | Piesātinātās taukskābes: 8g | Holesterīns: 131mg | Nātrijs: 1495mg | Kālijs: 1502mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 13g | A vitamīns: 1640IU | C vitamīns: 47mg | Kalcijs: 435mg | Dzelzs: 4mg