Porcijas: 2
Kalorijas: 372kcal
Sastāvdaļas
Salātiem
- 425 g Konservēti turku zirņi var arī vārītus
- 55 g Marinēti gurķīši
- 1/2 Sarkanie sīpoli
- 2 Ēd.k. Majonēze vai vegānu "majonēze"
- 2 1/2 tējk. Sinepes
- 1 1/2 tējk. Ābolu etiķis der arī parastais
- 1/4 tējk. Jūras sāls der arī parastais
- 2 tējk. Dilles svaigas, saldētas vai žāvētas
- 1/8 tējk. Kurkuma (pēc izvēles)
- 8-10 Malti melnie pipari
Sviestmaizei
- Graudu maize
- Sviestmaizes pildījumam var izmantot dīgstus, tomātus, salātus u.c. zaļumus
Pamācība
- Ar kartupeļu spaidāmo rīku (ko izmanto kartupeļu biezeņa pagatavošanai) saspaida turku zirnīšus. Kāds var arī palikt vesels. Pievieno sagrieztus pipargurķīšus, sīpolu, majonēzi, sinepes, etiķi, sāli, dilles, kurkumu pēc izvēles, melnos piparus. Visu kārtīgi samaisa. Nogaršo un pievieno garšvielas pēc nepieciešamības.Šādus salātus var uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī 2 dienas. Var ēst vienus pašus, ar maizīti vai salātiem.
- Ja izvēlas gatavot maizīti, to var apgrauzdēt (var arī negrauzdēt). Klāj virsū turku zirņu salātus un dārzeņus vai zaļumus pēc izvēles.
Piezīmes
Salātiem vai sviestmaizes pildījumam var likt klāt kale kāpostu, zaļos salātus, dīgstus, tomātus, rīvētus burkānus u.c. sastāvdaļas pēc izvēles.
Uzturvielas
Kalorijas: 372kcal | Ogļhidrāti: 44g | Olbaltumvielas: 15g | Tauki: 16g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Holesterīns: 6mg | Nātrijs: 1397mg | Kālijs: 477mg | Šķiedrvielas: 12g | Cukurs: 3g | A vitamīns: 463IU | C vitamīns: 6mg | Kalcijs: 132mg | Dzelzs: 4mg