Porcijas: 5
Kalorijas: 174kcal
Sastāvdaļas
- 1 kg Kartupeļi €0.50
- 1 šķipsna Sāls
Pamācība
- Ņem kartupeļus, tos kārtīgi nomazgā un liek vārīties katliņā ar ūdeni. Pievieno sāli. Gatavi, kad var iedurt nazi un kartupelis no tā noslīd.
- Pasniedz ar gaļu, zivi, dārzeņiem un/vai salātiem. Labi garšo ar skābu krējumu.
Piezīmes
Kartupeļi, kas vārīti ar visu mizu ir vērtīgāki par tiem, kas vārīti jau nomizoti.
Uzturvielas
Kalorijas: 174kcal | Ogļhidrāti: 40g | Olbaltumvielas: 5g | Tauki: 1g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 98mg | Kālijs: 826mg | Šķiedrvielas: 5g | C vitamīns: 22.8mg | Kalcijs: 60mg | Dzelzs: 6.5mg