Vārīti kartupeļi

Vārīti kartupeļi (piedevas)

Klasiska piedeva pie gaļas, zivju ēdieniem vai kopā ar citiem dārzeņiem. Porcijas izmaksas 0.10 eur
Sagataves: 5 minūtes
Pagatavošana: 25 minūtes
Kopējais laiks: 30 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Piedevas
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Porcijas: 5
Kalorijas: 174kcal

Sastāvdaļas

  • 1 kg Kartupeļi €0.50
  • 1 šķipsna Sāls

Pamācība

  • Ņem kartupeļus, tos kārtīgi nomazgā un liek vārīties katliņā ar ūdeni. Pievieno sāli. Gatavi, kad var iedurt nazi un kartupelis no tā noslīd.
  • Pasniedz ar gaļu, zivi, dārzeņiem un/vai salātiem. Labi garšo ar skābu krējumu.

Piezīmes

Kartupeļi, kas vārīti ar visu mizu ir vērtīgāki par tiem, kas vārīti jau nomizoti.

Uzturvielas

Kalorijas: 174kcal | Ogļhidrāti: 40g | Olbaltumvielas: 5g | Tauki: 1g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 98mg | Kālijs: 826mg | Šķiedrvielas: 5g | C vitamīns: 22.8mg | Kalcijs: 60mg | Dzelzs: 6.5mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *