Porcijas: 2
Kalorijas: 470kcal
Sastāvdaļas
- 140 g makaroni vēlams pilngraudu
- 200 g tofu cietais
- 2 tējk. olīveļļa
- 1 sarkanais sīpols
- 2 daiviņas ķiploki
- 425 g tomāti
- 2 ēd.k. tomātu pasta
- 1 sauja svaigs baziliks vai 2 ēd.k. saldēts vai žāvēts
- 1 tējk. oregano žāvēts
- 1 tējk. cukurs vēlams brūnais
- sāls un pipari pēc garšas
Pamācība
- Katlā izvāra makaronus. Kad gatavi, apslaka tos ar mazliet olīveļļas, sāli un oregano garšiņai.
- Tofu sagriež mazos gabaliņos un mazliet padrupina, lai sanāk smalkāki.
- Pannā uzkarsē eļļu un liek apcepties tofu. Pievieno sāli un cep kādas 10-15 min, līdz tofu kļūst kraukšķīgs. Laiku pa laikam jāapmaisa.
- Smalki sagriež sīpolus un ķiplokus.
- Pannā uzkarsē eļļu un 3-4 min pacep sīpolus un ķiplokus.Pievieno sagrieztus tomātus, tomātu pastu, baziliku, cukuru (vai kļavu sīrupu), sāli un piparus. Ļauj visam pasautēties.
- Kad viss gatavs, uz šķīvja liek makaronus un pārlej ar mērci un uzber tofu gabaliņus.
Uzturvielas
Kalorijas: 470kcal | Ogļhidrāti: 74g | Olbaltumvielas: 21g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 4g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 5g | Nātrijs: 153mg | Kālijs: 920mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 15g | A vitamīns: 2060IU | C vitamīns: 37mg | Kalcijs: 190mg | Dzelzs: 4mg