Vegānā tofu Boloņas mērce

Vegānā tofu Boloņas mērce

Garda alternatīva tradicionālajam ēdienam
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 20 minūtes
Kopējais laiks: 30 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Porcijas: 2
Kalorijas: 470kcal

Sastāvdaļas

  • 140 g makaroni vēlams pilngraudu
  • 200 g tofu cietais
  • 2 tējk. olīveļļa
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 daiviņas ķiploki
  • 425 g tomāti
  • 2 ēd.k. tomātu pasta
  • 1 sauja svaigs baziliks vai 2 ēd.k. saldēts vai žāvēts
  • 1 tējk. oregano žāvēts
  • 1 tējk. cukurs vēlams brūnais
  • sāls un pipari pēc garšas

Pamācība

  • Katlā izvāra makaronus. Kad gatavi, apslaka tos ar mazliet olīveļļas, sāli un oregano garšiņai.
  • Tofu sagriež mazos gabaliņos un mazliet padrupina, lai sanāk smalkāki.
  • Pannā uzkarsē eļļu un liek apcepties tofu. Pievieno sāli un cep kādas 10-15 min, līdz tofu kļūst kraukšķīgs. Laiku pa laikam jāapmaisa.
  • Smalki sagriež sīpolus un ķiplokus.
  • Pannā uzkarsē eļļu un 3-4 min pacep sīpolus un ķiplokus.
    Pievieno sagrieztus tomātus, tomātu pastu, baziliku, cukuru (vai kļavu sīrupu), sāli un piparus. Ļauj visam pasautēties.
  • Kad viss gatavs, uz šķīvja liek makaronus un pārlej ar mērci un uzber tofu gabaliņus.

Uzturvielas

Kalorijas: 470kcal | Ogļhidrāti: 74g | Olbaltumvielas: 21g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 4g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 5g | Nātrijs: 153mg | Kālijs: 920mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 15g | A vitamīns: 2060IU | C vitamīns: 37mg | Kalcijs: 190mg | Dzelzs: 4mg