Porcijas: 2
Kalorijas: 431kcal
Sastāvdaļas
- 1 bundža turku zirņi vai 435g vārītu turku zirņu
- 1 sauja svaigi pētersīļi
- 1 laims der arī citrons
- 1 biete vārīta
- 2 ēd.k. sēkliņas dažādas – saulespuķu, ķirbju utt.
- 1 apelsīns sadalīts daiviņās
- 1 tējk. asā mērce piem., sriracha
- 1 daiviņa ķiploki
- 4 tējk. olīveļļa
- 1 ēd.k. ūdens
- sāls un pipari pēc garšas
Pamācība
- Nokāš un noskalo konservētos turku zirņus (ja izmanto konservētos).
- Pannā bez eļļas apgrauzdē sēkliņas.
- Sagriež pētersīļus un liek tos virtuves kombainā (vai piestā/miezerī). Pievieno laima mizu, laima sulu, ķiploku, aso mērci, olīveļļu, sāli un piparus – un blendē līdz zaļai un vienmērīgai masai.
- Bļodā liek turku zirņus, pievieno pētersīļu mērcīti un visu kārtīgi apmaisa.Pievieno sāli un liek salātus uz šķīvja.
- Dekorē ar apelsīna un skaisti sagrieztās bietes gabaliņiem.Ja ir, var pievienot ēdamkaroti kaperu.
Uzturvielas
Kalorijas: 431kcal | Ogļhidrāti: 47g | Olbaltumvielas: 17g | Tauki: 22g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 6g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 11g | Transtaukskābes: 0.01g | Nātrijs: 664mg | Kālijs: 736mg | Šķiedrvielas: 15g | Cukurs: 10g | A vitamīns: 214IU | C vitamīns: 47mg | Kalcijs: 131mg | Dzelzs: 5mg