Porcijas: 6
Kalorijas: 126kcal
Sastāvdaļas
- 1 Sīpoli
- 3 daiviņas Ķiploki
- 1 Zaļā paprika
- 200 g vārītas lēcas
- 400 ml Tomātu mērce
- 400 ml Konservēti tomāti
- 600 ml Buljons
- 200 g Pilngraudu makaroni vai turku zirņu makaroni bezglutēna versijai
- 2 tējk. Paprikas pulveris vēlams ungāru gaumē
- 1 tējk. Oregāno
- 1 tējk. Baziliks
- 1/2 tējk. Sāls
- 1/4 tējk. Pipari
- Pētersīļi (garnēšanai) pēc izvēles
Pamācība
- Katlā ielej ~50ml buljona un kādas 5-7 minūtes pasautē tajā sīpolus un saspiestu ķiploku.Pievieno sasmalcinātu zaļo papriku un pasautē vēl kādas 3 minūtes.
- Pievieno dārzeņu buljonum tomātu mērci, konservētos tomātus, oregāno, baziliku, papriku, sāli un piparus un uzkarsē līdz burbulim. Tad samazina karstumu un visu pasautē 10 minūtes.
- Tad atkal paaugstina karstumu līdz viss sāk vārīties un pievieno makaronus. Pēc brīža atkal samazina karstumu un makaronus pavāra 8-10 minūtes, neuzliekot katla vāku. Iemaisa iekšā vārītās lēcas.Pasniedz ar svaigiem pētersīļiem.
Uzturvielas
Kalorijas: 126kcal | Ogļhidrāti: 26g | Olbaltumvielas: 7g | Tauki: 1g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 880mg | Kālijs: 552mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 801IU | C vitamīns: 29mg | Kalcijs: 50mg | Dzelzs: 3mg