Porcijas: 4
Kalorijas: 461kcal
Sastāvdaļas
- 1 ēd.k. Olīveļļa
- 2 cm Ingvers svaigs (2 cm = 1 ēd.k.)
- 4 daiviņas Ķiploki
- 4 Kartupeļi ap 600 g
- 3 Burkāni
- 1 Puravi
- ¼ Selerijas sakne
- 1 Pētersīļi svaigi
- 500 ml Dārzeņu buljons
- 400 ml Kokosriekstu piens 1 bundžiņa
- ½ Citroni sulai
- 2 šķipsnas Sāls un pipari
- 1 šķipsna Muskatrieksts
- 2 Lauru lapas Pirms blendēšanas jāizņem 🙂
- Saulespuķu sēklas un/vai ķirbju sēklas (pēc izvēles)
- Grauzdiņi pēc izvēles
- 1 Čili vai čili pulveris (pēc izvēles)
Pamācība
- Sasmalcina ingveru un ķiploku un apcep lielā katlā olīveļļā.
- Tikmēr nomazgā un sagriež palielos gabalos zupas dārzeņus (kartupeļus, burkānus, puravus, seleriju un pētersīļus), kā arī čili, ja to lieto.
- Tad katlā liek kartupeļus, pārējos dārzeņus un pētersīļus (daļu atstāj garnēšanai), kā arī lauru lapas.
- Visu pārlej ar dārzeņu buljonu, uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns 20 minūtes.
- Kad kartupeļi mīksti izņem lauru lapas un pievieno kokosriekstu pienu un citronu sulu.
- Pēc garšas pievieno sāli, piparus un muskatriekstu,
- Visu sablendē (ja vēlies).
- Idejas garnēšanai – pētersīļi, ķirbju sēklas, saulespuķu sēklas un grauzdiņi.
Uzturvielas
Kalorijas: 461kcal | Ogļhidrāti: 44g | Olbaltumvielas: 11g | Tauki: 30g | Piesātinātās taukskābes: 20g | Nātrijs: 655mg | Kālijs: 1141mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 5g | A vitamīns: 8314IU | C vitamīns: 32mg | Kalcijs: 117mg | Dzelzs: 10mg