Porcijas: 4
Kalorijas: 318kcal
Sastāvdaļas
- 1 ēd.k. olīveļļa vai kokosriekstu eļļa
- 2 burkāni smalki sagriezti
- 1 selerijas kāti smalki sagriezti
- 1 sīpoli smalki sagriezts
- 2 daiviņas ķiploki izspiesti
- 150 g kartupeļi smalki sagriezti
- 250 g šķeltie zirnīši
- 500 ml buljons
- 1 l karsts ūdens
- 1/2 tējk. kaltēts oregano
- 1/2 tējk. kaltēts timiāns
- 1 lauru lapa
- sāls un pipari pēc garšas
- 4 ēd.k. grieķu jogurts/skyr servēšanai
Pamācība
- Noskalo un liek mērcēties šķeltos zirnīšus (ideāli līdz 8h), tad tos vēlreiz noskalo.
- Katliņā uzkarsē eļļu un liek pasautēties sīpolus, ķiplokus un oregano – kamēr sīpoli caurspīdīgi, kādas 5-8 min.
- Iemaisa burkānus un selerijas, visu vēl pasautē kādas 5 min.
- Pievieno šķeltos zirnīšus, buljonu, ūdeni, timiānu, lauru lapu, sāli un piparus.
- Sagaida, kad viss uzvārās, samazina temperatūru un ļauj zupai vārīties 1h vai mazliet ilgāk, kamēr zirnīši mīksti.
- Ja ir vēlme un iespēja, var izmantot rokas blenderi un zupu mazliet sakult, lai krēmīgāka.
- Pasniedz ar grieķu jogurtu/skyr un pētersīļiem.
Uzturvielas
Kalorijas: 318kcal | Ogļhidrāti: 54g | Olbaltumvielas: 17g | Tauki: 5g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 0.4g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 3g | Holesterīns: 1mg | Nātrijs: 582mg | Kālijs: 300mg | Šķiedrvielas: 13g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 5374IU | C vitamīns: 11mg | Kalcijs: 75mg | Dzelzs: 2mg