Veģetārais čili sautējums

Veģetārais čili sautējums

Veģetārais čili sautējums

Veģetārā čili con carne versija
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 50 minūtes
Kopējais laiks: 1 stunda
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Sautējumi
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Vegānu, Veģetārajam plānam
Porcijas: 7
Kalorijas: 404kcal

Sastāvdaļas

  • 1 ēd.k. Eļļa saulespuķu vai olīveļļa
  • 1 Sīpoli vidēja izmēra, sakapāts
  • 50 g Burkāni rīvēti
  • 1-2 Halapeņjo pipari sasmalcināti
  • 3 daiviņas Ķiploki saspiesti
  • 100 g Bulgurs der arī kvinoja
  • 2 ēd.k. Čili pulveris
  • 1 ēd.k. Kumīns malts
  • 2 Tomāti vidēji lieli, sasmalcināti
  • 330 ml Tomātu mērce
  • 400 ml Pupiņas (brūnās vai baltās) ja konservētas – noskalotas un nosusinātas (vai 100 g vārītas pupiņas)
  • 600 ml Melnās pupiņas ja konservētas – noskalotas un nosusinātas (vai 150 g vārītas pupiņas)
  • 1 šķipsna Sāls pēc garšas
  • Koriandrs svaigs, kapāts

Pamācība

  • Lielā katlā uzkarsē eļļu. Pievieno sīpolu, burkānus un halapeņjo piparus. Cep un maisa kādas 5 minūtes, kamēr sīpoli zeltaini. Pievieno ķiplokus un pasautē vēl kādu minūti. Pievieno noskalotu bulguru, čili pulveri un kumīnu un visu kārtīgi samaisa.
  • Tad sautējumā iemaisa tomātus, tomātu mērci un pupas. Visu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina karstumu, uzliek vāku un sautē kādu stundu vai kamēr viss gatavs. Pieliek sāli. Pasniedz pārkaisītu ar svaigu koriandru.

Piezīmes

Bulgura vietā var paeksperimentēt ar kādiem citiem graudaugiem, piem., rīsiem.

Uzturvielas

Kalorijas: 404kcal | Ogļhidrāti: 73g | Olbaltumvielas: 24g | Tauki: 4g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 356mg | Kālijs: 1433mg | Šķiedrvielas: 20g | Cukurs: 5g | A vitamīns: 1727IU | C vitamīns: 13mg | Kalcijs: 95mg | Dzelzs: 7mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *