Porcijas: 7
Kalorijas: 404kcal
Sastāvdaļas
- 1 ēd.k. Eļļa saulespuķu vai olīveļļa
- 1 Sīpoli vidēja izmēra, sakapāts
- 50 g Burkāni rīvēti
- 1-2 Halapeņjo pipari sasmalcināti
- 3 daiviņas Ķiploki saspiesti
- 100 g Bulgurs der arī kvinoja
- 2 ēd.k. Čili pulveris
- 1 ēd.k. Kumīns malts
- 2 Tomāti vidēji lieli, sasmalcināti
- 330 ml Tomātu mērce
- 400 ml Pupiņas (brūnās vai baltās) ja konservētas – noskalotas un nosusinātas (vai 100 g vārītas pupiņas)
- 600 ml Melnās pupiņas ja konservētas – noskalotas un nosusinātas (vai 150 g vārītas pupiņas)
- 1 šķipsna Sāls pēc garšas
- Koriandrs svaigs, kapāts
Pamācība
- Lielā katlā uzkarsē eļļu. Pievieno sīpolu, burkānus un halapeņjo piparus. Cep un maisa kādas 5 minūtes, kamēr sīpoli zeltaini. Pievieno ķiplokus un pasautē vēl kādu minūti. Pievieno noskalotu bulguru, čili pulveri un kumīnu un visu kārtīgi samaisa.
- Tad sautējumā iemaisa tomātus, tomātu mērci un pupas. Visu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina karstumu, uzliek vāku un sautē kādu stundu vai kamēr viss gatavs. Pieliek sāli. Pasniedz pārkaisītu ar svaigu koriandru.
Piezīmes
Bulgura vietā var paeksperimentēt ar kādiem citiem graudaugiem, piem., rīsiem.
Uzturvielas
Kalorijas: 404kcal | Ogļhidrāti: 73g | Olbaltumvielas: 24g | Tauki: 4g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 356mg | Kālijs: 1433mg | Šķiedrvielas: 20g | Cukurs: 5g | A vitamīns: 1727IU | C vitamīns: 13mg | Kalcijs: 95mg | Dzelzs: 7mg