Porcijas: 5
Kalorijas: 523kcal
Sastāvdaļas
Vistas marinādei
- 500 g Vistas stilbiņi bez ādas
- 10 ml Olīveļļa
- 2 Ēd.k. Etiķis vislabāk vīna etiķis
- 1 Tējk. Ķiploku pulveris
- 1/2 Tējk. Oregano kaltēts
- 1/4 Tējk. Sīpolu pulveris
- 1/4 Tējk. Čili pŗslas
- 1/4 Tējk. Sāls
- 1/4 Tējk. Pipari
- 10 g Medus
- 20 g Siera pulveris ja ir
Alfredo mērce
- 350 g Biezpiens vājpiena
- 80 g Piens vājpiens
- 85g g Cietais ciers vēlams Parmezāns
- šķipsna Sāls, piparu un ķiploku pulveris
- 320 g Makaroni Linguine garie
Pamācība
- Bļodā sajauc vistas marinādei nepieciešamās sastāvdaļas un iejauc tajā vistas stilbiņus. Ļauj ievilkties pa nakti vai vaismaz 30 min, ja nav laika.
- Ar blenderi sajauc biezpienu, pienu, rīvētu sieru, sāli, piparus, un kiploku pulveri.
- Iemarinēto vistu uzcep cepeškrāsnī (balstoties uz krāsns īpašībā, visbiežāk 200g 30-60 min) vai airfriterī (ja šajā ierīcē, cep 12-15 min).Kad vista izcepusies, to sagriež strēmelēs.
- Uzvāra makaronus, kā norādīts uz iepakojuma.Izkāš tos, atstājot nedaudz ūdens, kas palicis pēc vārīšanās.Sajauc makaronus ar sagatavoto siera mērci, pievienojot vārīšanās ūdeni pēc vajadzības, lai mērce šķidrāka.
- Pasniedz makaronus mērcē ar vistas strēmelēm.
Piezīmes
Lai samazinātu kalorāžu, makaronu vietā var izmantot Konjac nūdeles.
Uzturvielas
Kalorijas: 523kcal | Ogļhidrāti: 53g | Olbaltumvielas: 42g | Tauki: 15g | Piesātinātās taukskābes: 6g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 5g | Transtaukskābes: 0.03g | Holesterīns: 120mg | Nātrijs: 613mg | Kālijs: 504mg | Šķiedrvielas: 2g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 273IU | C vitamīns: 0.05mg | Kalcijs: 303mg | Dzelzs: 2mg