Porcijas: 4
Kalorijas: 218kcal
Sastāvdaļas
Garoziņai
- 50 g Rīvmaize
- 1/2 tējk. Ķiploku pulveris
- 1/2 tējk. Kūpinātas paprikas pulveris
- 1/4 tējk. Sāls
- 1 šķipsna Svaigi malti pipari
- 30 ml Eļļa cepšanai
Jogurta masai
- 80 ml Grieķu jogurts
- 1/8 tsp Sāls
- 15 ml Ūdens
Vista
- 300 g Vistas krūtiņa
Pamācība
- Platā, seklā bļodā kārtīgi samaisa rīvmaizi, ķiploku pulveri, kūpinātās paprikas pulveri, sāli un svaigi maltus piparus. Visu masu pārslaka ar eļļu, kamēr rīvmaize paliek mitra.
- Citā mazā bļodiņā samaisa grieķu jogurtu, sāli un ūdeni. Konsistencei jābūt krēmīgai – tādai, lai tā turētos pie vistas filejas. Ja izmanto paniņas vai parastu jogurtu, jāliek mazāk ūdens.
- Gaļu sagriež gabaliņos. Vajadzētu sanākt ap 22-24 maziem gabaliņiem.
- Katru gabaliņu iemērc jogurta masā un apviļā rīvmaizē. Kad tas pilnībā pārklāts, to liek uz cepeškrāsns redelēm, apakšā paliek cepešpannu, lai viss, kas nobirst, paliek tur un liek iepriekš 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm vai līdz rīvmaize ir apbrūnējusi (var izmantot arī Airfriteri).
- Kad nageti gatavi, tos ņem ārā no krāsns un pasniedz ar sev tīkamu mērcīti, piem., rančo mērci un dārzeņiem.
Uzturvielas
Kalorijas: 218kcal | Ogļhidrāti: 10g | Olbaltumvielas: 20g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Holesterīns: 49mg | Nātrijs: 284mg | Kālijs: 302mg | Šķiedrvielas: 1g | Cukurs: 2g | A vitamīns: 85IU | C vitamīns: 0.9mg | Kalcijs: 50mg | Dzelzs: 0.9mg