Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Plānam: Vegānu, Veģetārajam plānam
Prep Time: 10minūtes
Cook Time: 50minūtes
Total Time: 1stunda
Servings: 7
Kalorijas: 404kcal
Ingredients
1ēd.k.Eļļasaulespuķu vai olīveļļa
1Sīpolividēja izmēra, sakapāts
50gBurkānirīvēti
1-2Halapeņjo piparisasmalcināti
3daiviņasĶiplokisaspiesti
100gBulgursder arī kvinoja
2ēd.k.Čili pulveris
1ēd.k.Kumīnsmalts
2Tomātividēji lieli, sasmalcināti
330mlTomātu mērce
400mlPupiņas (brūnās vai baltās)ja konservētas - noskalotas un nosusinātas (vai 100 g vārītas pupiņas)
600mlMelnās pupiņasja konservētas - noskalotas un nosusinātas (vai 150 g vārītas pupiņas)
1šķipsnaSālspēc garšas
Koriandrssvaigs, kapāts
Instructions
Lielā katlā uzkarsē eļļu. Pievieno sīpolu, burkānus un halapeņjo piparus. Cep un maisa kādas 5 minūtes, kamēr sīpoli zeltaini. Pievieno ķiplokus un pasautē vēl kādu minūti. Pievieno noskalotu bulguru, čili pulveri un kumīnu un visu kārtīgi samaisa.
Tad sautējumā iemaisa tomātus, tomātu mērci un pupas. Visu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina karstumu, uzliek vāku un sautē kādu stundu vai kamēr viss gatavs. Pieliek sāli. Pasniedz pārkaisītu ar svaigu koriandru.
Notes
Bulgura vietā var paeksperimentēt ar kādiem citiem graudaugiem, piem., rīsiem.