- 600 g Lēcas vārītas
- 200 g Milti pēc izvēles, piem., turku zirņu vai pilngraudu kviešu u.c.
- 2 Olas
- Sāls
- 2 daiviņas Ķiploki
- Pipari
- Eļļa cepšanai
Sākumā novāra lēcas. Katliņā uzvāra ūdeni, attiecībā 1:3 ieber lēcas un tās uzvāra, kamēr mīkstas. Var izmantot arī konservētās. Bļodā samaisa olas ar miltiem, sāli, saspiestu ķiploku un vārītajām lēcām. Izveido viendabīgu mīklas masu.
Pannā uzkarsē eļļu un sāk veidot plācenīšus (ar rokām vai karoti). Apcep no abām pusēm, kamēr zeltaini brūnas.
Pasniedz ar grieķu jogurtu vai krējumu.
Kalorijas: 595kcal | Ogļhidrāti: 103g | Olbaltumvielas: 37g | Tauki: 3g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Holesterīns: 65mg | Nātrijs: 33mg | Kālijs: 1213mg | Šķiedrvielas: 38g | Cukurs: 3g | A vitamīns: 142IU | C vitamīns: 5mg | Kalcijs: 83mg | Dzelzs: 11mg