Go Back
+ servings

Lēcas ar dārzeņiem

Lielisks veģetārs ēdiens.
No ratings yet
Print Pin Add to Collection
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Keyword: Lēcas, Pākšaugi
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Prep Time: 10 minūtes
Cook Time: 20 minūtes
Total Time: 30 minūtes
Servings: 4
Kalorijas: 241kcal

Ingredients

  • 200 g Lēcas
  • 75 g Sīpoli
  • 75 g Paprika
  • 20 g Ķiploki
  • 50 g Seleriju kāti
  • 50 g Burkāni
  • 250 ml Dārzeņu buljons
  • 15 ml Olīveļļa
  • 1 šķipsna Sāls
  • 1 šķipsna Paprikas pulveris

Instructions

  • Katliņā uzvāra ūdeni (pievieno sāli), kad ūdens vārās, ieber lēcas, vāra, kamēr mīkstas, ap 15 minūtes.
  • Sagriež dārzeņus un apcep tos uzkarsētā olīveļļā, kamēr tie mīksti.
  • Apceptajiem dārzeņiem pievieno uzvārītās lēcas un mazliet visu pasautē. Pievieno sāli un paprikas pulveri.

Notes

Lēcas var aizvietot ar kuskusu, arī ar dārzeņiem var variēt.

Nutrition

Kalorijas: 241kcal | Ogļhidrāti: 37g | Olbaltumvielas: 13g | Tauki: 4g | Nātrijs: 371mg | Kālijs: 636mg | Šķiedrvielas: 16g | Cukurs: 4g | A vitamīns: 2990IU | C vitamīns: 30.2mg | Kalcijs: 50mg | Dzelzs: 3.9mg